[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
اعضای هیئت تحریریه و سردبیری::
برای نویسندگان::
ثبت نام و اشتراک::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
میانگین بازه زمانی فرایند داوری و پذیرش مقاله::
فلودیاگرام::
مقالات آماده انتشار::
تماس با ما::
پست الکترونیک::
اصول اخلاق نشر::
همکاری با انجمن ها::
تسهیلات پایگاه::
آمارهای نشریه::
::
نرخ انتشار

مقالات منتشر شده: 632
نرخ پذیرش: 43.1
نرخ رد: 56.9
میانگین داوری: 279 روز
میانگین انتشار: 186 روز

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
سامانه مشابهت یاب متون

  
 
..
بانک ها و پایگاههای نمایه کننده نشریه
..
ِDOI
https://www.doi.org/




 
..
:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1392 1392 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 81-77 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش ژنتیک و تغذیه در کمبود توجه/بیش‌فعالی
گلناز اخلاصی 1، داریوش فرهود1 ، مریم شلیله2
1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (4717 مشاهده)

هدف: مطالعۀ مروری حاضر با هدف بررسی اثر ژنتیک و تغذیه از جمله اسیدهای چرب ضروری، ریز­مغذی­ها، قندهای تصفیه شده و افزودنی­های غذایی بر اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی انجام شده است. روش: اطلاعات موجود بر اساس جستجو در پایگاه­های اطلاع رسانی PUBMED، SCIENCEDIRECT، SCOPOUS، GOOGLE SCHOLAR بدست آمده است. یافته‌­ها: عوامل ژنتیکی و تغذیه­ای، مانند افزودنی­های غذایی، قندهای تصفیه شده، اسیدهای چرب و ریز­مغذی­ها با اختلال کمبود توجه و بیش فعالی در ارتباط می­باشند. نتایج کارآزمایی­های اخیر در زمینه افزودنی­های غذایی نشان می­دهد که حذف این ترکیبات از رژیم غذایی کودکان مستعد، می­تواند نقش اساسی در کنترل و درمان افراد دارای اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی  ایفا کند. نتیجه­‌گیری: بهبود رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی ایفا می­کند و باید به عنوان بخش مهمی از درمان در نظر گرفته شود. البته مطالعات قوی­تر از جمله مطالعات بلندمدت و استفاده از دارونما در مطالعات مداخله­ای مورد نیاز است.

واژه‌های کلیدی: اختلال کمبود توجه /بیش فعالی، کمبود تغذیه‌ای، افزودنی‌های غذایی، رژیم غذایی، رنگ‌های مصنوعی غذا
متن کامل [PDF 530 kb]   (5991 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/3/25 | پذیرش: 1392/7/20 | انتشار: 1392/11/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ekhlasi G, Farhud D, Shalileh M. The Role of Genetic and Nutrition in Attention Deficit Hyperactivity Disorder. JOEC 2014; 13 (4) :77-81
URL: http://joec.ir/article-1-196-fa.html

اخلاصی گلناز، فرهود داریوش، شلیله مریم. نقش ژنتیک و تغذیه در کمبود توجه/بیش‌فعالی. فصلنامه كودكان استثنايي. 1392; 13 (4) :77-81

URL: http://joec.ir/article-1-196-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1392 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه کودکان استثنایی Journal of Exceptional Children

[__CODE __JMETRICS__FULL__FA____ CODE__]

 

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645