۳ نتیجه برای هومن
الهه محمد اسماعیل، دکتر حیدر علی هومن،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۱ ۱۳۸۱ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر انطباق، اعتباریابی، رواسازی و هنجاریابی آزمون ریاضیات کیمت (keymath) در سطح ملی بوده است. بدین منظور، پس از ترجمه متن اصلی آزمون، انطباق صوری و محتوایی نیز حاصل گردید و همزمان با بازگشایی مدارس در مهرماه سال ۱۳۷۶ در قالب یک مطالعه مقدماتی و با هدف شناسایی و رفع موارد مبهم در پرسشهای آزمون، تعیین سطح دشواری و قدرت تشخیص هر سؤال ۷۲۰ دانشآموز دختر و پسر در ۵ منطقه شهر تهران مورد آزمون قرار گرفتند. پس از تحلیل آماری سؤالات و تهیه و تنظیم مجدد دفترچههای آزمون اجرای نهایی، در یک نمونه، ۶۴۹۵ نفری از دانشآموزان دختر و پسر یازده استان کشور (۸۵۵ ناحیه و شهرستان) به اجرا درآمد. پس از جمعآوری دادهها و تجزیه و تحلیل آماری آنها، اعتبار و روایی آزمون مورد بررسی قرار گرفت و جداول هنجاری کلاسهای اول تا پنجم ابتدایی و سنین ۰-۶ تا ۳۰-۸-۱۱ در سطح ملی و به تفکیک استانی تنظیم گردید.
لیلا حاجی اسفندیاری، دکتر غلامعلی افروز، دکتر حیدرعلی هومن، دکتر فریدون یاریاری،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه فراوانی ازدواجهای ششگانه خویشاوندی و غیر خویشاوندی در والدین کودکان استثنایی و عادی به اجرا درآمد. روش:.به منظور تحقق هدف فوق، یک گروه ۳۵۶ نفری از والدین کودکان استثنایی(کمتوان ذهنی، نابینا، ناشنوا و معلول جسمی و حرکتی ) و یک گروه ۱۳۹۵ نفری از والدین دانشآموزان عادی در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان مورد بررسی قرار گرفتند. دادههای به دست آمده از طریق محاسبه فراوانی، درصد و انجام آزمون مجذور خی دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: یافتههای حاصل از این پژوهش نشان داده است که فراوانی ازدواجای خویشاوندی در بین والدین کودکان استثنایی به طور معناداری بیشتر از والدین دانشآموزان عادی است. همچنین نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که رابطه معنیداری بین تولد کودک استثنایی و نوع خاص ازدواجهای خویشاوندی والدین وجود دارد. نتیجهگیری: رابطه معنیداری بین تولد کودک استثنایی و ازدواج خویشاوندی والدین وجود دارد و فراوانی ازدواج دختر دایی و پسر عمه در والدین کودکان استثنایی، بیشتر از انواع دیگر ازدواجها گزارش شده است.
زهرا اجلی، زهره ترابی، هومن ثبوتی،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
هدف: تعلق مکانی به رابطه شاخص با یک فضای خاص اطلاق میشود. این حس یکی از عوامل اصلی تربیتی مؤثر در مدارس استثنایی است که توجه به چگونگی معماری مدرسه از اهمیت بهسزایی برخوردار است و از اهداف اصلی پژوهش محسوب میشود. روش: پژوهش حاضر، به روش کمی و کیفی، از نوع پیمایشی است و روش مدلیابی معادلههای ساختاری برای بررسی تأثیر ادراک حسی بر حس تعلق به مکان در مدارس استثنایی طراحیشده با الگوی ناتوانی در شهر زنجان استفاده شده است. یافتهها: یافتههای پژوهش نتایج پرسشنامه به روش لیکرت نشان داد که حس بینایی و لامسه بیشترین بار عاملی و اهمیت را نسبت به سایر حواس پنجگانه دارند .در بین عوامل حس تعلق به مکان نیز تعاملات اجتماعی از اهمیت بالاتری برای دانشآموزان، والدین و مربیان برخوردار است. نتایج نشان داد، دانشآموزان نیاز بیشتری به ارتباطگیری با جامعه و محیط اطراف مدرسه دارند تا با آرامش بیشتری محیط مدرسه را تحمل کنند، بهصورتیکه وجود پنجرهها در ابعاد مناسب و قابلیت رؤیت اطراف از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین تنوع در جنس، بافت، مصالح و کفسازی، ایجاد برجستگی و تورفتگی در بدنههای مدرسه و تماس دست و بدن تأثیر بهسزایی در افزایش حس ادراکی دانشآموزان دارد. نتیجهگیری: یکی از عوامل اصلی تربیتی مؤثر در این مدارس توجه به شاخصهای ادراک حسی و حس تعلق به مکان در طراحی آنها است که این امر باعث افزایش ایجاد انگیزه، شوق بازگشت به مدرسه و ماندن در آن برای دانشآموزان میشود