:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1392 1392 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 81-77 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش ژنتیک و تغذیه در کمبود توجه/بیش‌فعالی
گلناز اخلاصی 1، داریوش فرهود1 ، مریم شلیله2
1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (4714 مشاهده)

هدف: مطالعۀ مروری حاضر با هدف بررسی اثر ژنتیک و تغذیه از جمله اسیدهای چرب ضروری، ریز­مغذی­ها، قندهای تصفیه شده و افزودنی­های غذایی بر اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی انجام شده است. روش: اطلاعات موجود بر اساس جستجو در پایگاه­های اطلاع رسانی PUBMED، SCIENCEDIRECT، SCOPOUS، GOOGLE SCHOLAR بدست آمده است. یافته‌­ها: عوامل ژنتیکی و تغذیه­ای، مانند افزودنی­های غذایی، قندهای تصفیه شده، اسیدهای چرب و ریز­مغذی­ها با اختلال کمبود توجه و بیش فعالی در ارتباط می­باشند. نتایج کارآزمایی­های اخیر در زمینه افزودنی­های غذایی نشان می­دهد که حذف این ترکیبات از رژیم غذایی کودکان مستعد، می­تواند نقش اساسی در کنترل و درمان افراد دارای اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی  ایفا کند. نتیجه­‌گیری: بهبود رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی ایفا می­کند و باید به عنوان بخش مهمی از درمان در نظر گرفته شود. البته مطالعات قوی­تر از جمله مطالعات بلندمدت و استفاده از دارونما در مطالعات مداخله­ای مورد نیاز است.

واژه‌های کلیدی: اختلال کمبود توجه /بیش فعالی، کمبود تغذیه‌ای، افزودنی‌های غذایی، رژیم غذایی، رنگ‌های مصنوعی غذا
متن کامل [PDF 530 kb]   (5982 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/3/25 | پذیرش: 1392/7/20 | انتشار: 1392/11/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1392 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها