:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1392 1392 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 72-67 برگشت به فهرست نسخه ها
بسامد مصرف میوه و سبزیجات در کودکان مبتلا به سندرم داون
سید مصطفی نچواک
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (3910 مشاهده)

هدف: شواهد اپیدمیولوژیکی و آزمایشگاهی حاکی از وجود استرس اکسیداتیو در بین مبتلایان به سندرم داون است.از طرف دیگر سایر مطالعات نشان داده‌اند که رژیم های غذایی غنی از میوه و سبزیجات منجر به کاهش قابل توجه شاخص‌های استرس اکسیداتیو می‌گردد. بررسی بسامد مصرف میوه و سبزیجات در کودکان مبتلا به سندرم داون موضوعی است که در این مقاله مورد مطالعه قرار گرفته است.روش:در این بررسی اطلاعات مربوط به الگوی مصرف مصرف میوه و سبزیجات به‌وسیله پرسشنامه و با سؤال از والدین گردآوری گردید.یافته‌ها: میانگین بسامد مصرف هفتگی میوه در بین کودکان مورد مطالعه مبتلا به سندرم داون 6/4 وعده و سبزیجات 74/0 وعده در هفته بود. 9/65 % از این کودکان هیچ نوع سبزی را مصرف نکرده بودند و در مورد 51% از کودکان نیز مصرف میوه کمتر از یک وعده در روز بود. نتیجه گیری: مصرف میوه و سبزیجات به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی سالم در کودکان مبتلا به سندرم داون بسیار کم بود. والدین کودکان مبتلا به سندرم داون باید نسبت به دادن یک رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجاتبه کودکان خود ترغیب شوند.

واژه‌های کلیدی: میوه و سبزیجات، استرس اکسیداتیو، کودکان، سندرم داون
متن کامل [PDF 179 kb]   (2031 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/1/24 | پذیرش: 1392/5/15 | انتشار: 1392/9/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1392 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها